søndag 27. februar 2011

Phi Phi

Nydelige klippeformasjoner skyter opp av havet, den ene øya etter den andre passeres. Havet er vilt, og vi hopper opp og ned med båten på de høye bølgene. Vi gjemmer oss under badehåndklærne for å slippe å få havsprut på oss, men etter en stund er håndkle så vått at det ikke lengre er noen vits. Det blir en kald og våt tur, takk og lov for at de delte ut reisesyketabletter.


Fra Chalong Bay kan du ta båten til de vakreste steder, vårt mål var Phi Phi øyene. Det er en øygruppe som består av alt fra de minste øyene jeg har sett i mitt liv, til de litt større. Jeg forstod det sånn at seks av øyene har fått navn. Vi besøkte Phi Phi Don, Phi Phi Leh og Bamboo Island. Felles har de ikke bare sin skjønnhet, men det er heller ikke er en eneste bil der!

Vi steg av båten i Maya Bay på Phi Phi Leh. Det var kjærlighet ved første blikk.

Havet kan ikke bli mer turkist enn de var her, og stranden kan ikke bli vakrere. Det som var kjedelig var at vi ikke var de eneste som hadde tatt turen hit. Stranden var stappfull! Likevel var det så vakkert, at det var helt greit.

Vi vandret inn i skogen og kjente oss igjen fra filmen The Beach. Visste du at de plantet 60 palmetrær på øya bare for at stranden skulle bli enda mer eksotisk? De er nå fjernet for å få stranden tilbake i sin vanlige stand, vel så vakker.

Øya er en del av Nasjonal Parken og du må betale en inngangs sum for å sette foten på øya. Det innebærer også flere restriksjoner som at det kun er lov å overnatte en natt her.

Under tsunamien trakk vannet seg tilbake i bukta slik at det ikke var noe vann igjen. Båtføreren vår hadde vært her den dagen og satt fast i sanden med båten sin. Uvirkelig historie.Det krydde av fisk i havet, enda verre ble det når båtføreren kastet loff i vannet. Du kunne kjenne fiskene kile deg på beina.På øya er det også en hule som har fått navnet Viking Cave på grunn av den store tegningen på veggen inne i hulen av vikingbåter. Hulen er stengt for turister, jeg vet ikke om jeg ville gått inn der uansett.Phi Phi Don som er den største øya, og den eneste med innbyggere, er som paradis på jord. Nydelige strender og en deilig laidback atmosfære. Vi likte oss her!

En gåtur opp til Viewpoint gir deg bilde på den spesielle formasjonen på øya. To øyer festet sammen i hverandre via en lang hvit strand med en liten søt by i midten, det er virkelig et fint syn. Solnedgangen nytes her, også settes turen ned til sentrum hvor du må prøve en bucket. De blander sammen drinker i en sandbøtte, og serverer deg den med mange sugerør. Det blir det stemning av.
Follow Kjærester på tur

1 kommentar:

  1. Så vakkert! sannelig at det blir thailand på oss neste år på denne tida, og da skal jeg bruke deg som inspirasjon :)
    Og du, så fin du er!!

    SvarSlett