Backpacking

Vi har alltid drømt om å ta sekken på ryggen og legge ut på en lang reise gjennom Sørøst-Asia. Sommeren 2011 tok vi oss to måneders ferie og realiserte drømmen. Det ble en utrolig reise.

På de to månedene ble ruten følgende:


Trykk på byen for å lese mer om den.


Det var et eventyr å møte alle menneskene, se den flotte naturen og spise all den gode maten. Opplevelsene kom på rekke og rad. Vi bestilte flybilletter mens vi reiste, vi hadde en grovskisse over steder hvor vi ønsket å reise. Det viste seg å ikke være noe problem å reise på denne måten. Enkelte strekninger var dyrere enn antatt, men ble veid opp med de billige strekningene. Hostell booket vi samtidig som flybillettene noen dager før vi dro videre, dette for å sikre at vi slapp å vandre gatelangs ved ankomst. Enkelte ganger ankom vi byer uten planlagt overnatting, og det gikk også fint.

Vi startet i Beijing og tok fly videre derfra til Vietnam. Vi tok både tog og buss nedover Vietnam, før vi fløy over til Kambodsja. Etter Kambodsja fløy vi til Malaysia og fartet rundt både på fastlandet og på små drømmeøyer. Vi tok turen innom fantastiske Singapore, som virkelig har det beste fra Asia og Europa. Så fløy vi til Indonesia og boltret oss på noen av de mange øyene her. Siste land på vår reise var Filippinene. Et tropisk paradis!

Jeg sitter igjen med gode minner om den fantastiske maten, unike kulturen, rismarker, røkelse, flotte strender, fargerike markeder, fiskere som kommer hjem fra sitt nattlige fiske, orkideer, smilende mennesker.. Ligge i hengekøya å dingle med beina i den hvite sanden, og sippe til en deilig kokosnøtt..rett og slett fantastisk.