lørdag 26. mai 2012

Beijing

Beijing, mildt sagt en spennende by, som ga oss mange opplevelser og inntrykk. Vi bodde på et hostell i en vakker liten Hutong. Vi ble sjarmert i senk av de små restaurantene, bakgårdene og menneskene i denne Hutongen. Vi vandret rundt og så på gamle damer som satt ute i sin lille hage, barn som sprang i gatene, hele griser som ble grillet over bålet og oppdaget ofte blindveier da vi nesten sto inne i stuen til en familie. Når vi kom hjem om kvelden satt mennene i gaten rundt et bord med plaststoler, drakk øl og spilte kort. De kunne ikke et ord engelsk, men hilste på oss og tydelig glad i vårt selskap når vi satt oss ned sammen med de - med en øl i hånden, som jeg tror kostet rundt 3 kroner. Vi ble stamkunder på denne kiosken med billig øl, vi koste oss ikke bare med de i gaten, men også mange herlige folk på hostellet. Et mer internasjonalt sted skal man lege lenge etter. Det bodde både franskmenn, engelskmenn, kinesere, amerikanere og balinesere her.


Vi fant oss en favoritt hutong, med små butikker, restauranter og flere barer. Pyntet med kinesiske lykter. Vi nøt en middag på en takterasse, omkranset av lykter og planter.


Hostellet hadde to engasjerte ansatte som arrangerte en egen tur til den kinesiske mur. Turen gikk utenfor allfarvei, langt vekke fra lange turistkøer og gondolbaner. Vi kjørte til en liten landsby, gikk over hengebruer og små åkre. Vi møtte en landeier på veien og ga henne noen kroner for å passere. Vi kunne skimte deler av muren foran oss, mens vi gikk i en frodig skog full av dyrelyder og frukttrær. Da vi nådde muren fikk vi en helt uslåelig utsikt. Vi kunne se muren strekke seg flere kilometer. Det var bratte trinn vi gikk for å bevege oss. Ikke en eneste turist, bare oss. Vi nøt en herlig lunsj i den lille landsbyen etter fler timers trasking på et av verdens underverker.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar