fredag 3. september 2010

Marseille

Togturen videre skulle først gå til Marseille, for så å bytte tog til Montpellier, her skulle vi så gå på toget til Barcelona. Vi skjønte raskt at vi ikke kom til å rekke det neste toget da toget ble forsinket. Vi ble sittende i en togkupe sammen med et par fra Australia som hadde vært på interrail med telt i flere måneder. Jeg er imponert over at de holdt ut i varmen med telt, men de mente det var med på at de kom seg opp tidligere. De hadde med seg en tykk bok med oversikt over overnattingssteder i hele Europa. De skulle også til Barcelona, men hadde nå ringt til et hostel i Marseille og booket rom da de skjønte at de ikke kom seg til Barcelona i dag. Vi fikk samme telefonnummer, men bestemte oss bare for å henge oss på de da vi regnet med at det kostet mye å ringe.

Vel fremme i Marseille reserverte vi først togene for morgendagen før vi ble med for å høre om hostellet hadde plass til oss også. Det skulle vise seg at overnatting ikke var så lett å finne i denne byen, enda det sto i guideboken vår at et ikke var noe problem. Da vi ikke fikk rom på hostellet sammen med de andre la vi ut på egenhånd for å prøve lykken. Etter å ha vært innom noen hosteller og hoteller fant vi oss en internettcafe for å se om vi kunne finne noe online. Heller ikke her fant vi noe som lå i sentrum. Mens vi hadde vandret rundt la vi merke til at det var lite franskmenn i gatene, jeg satt og skuet litt bort på en pc hvor det satt en jente og skrev et blogginnlegg. Der fikk jeg vite at vi befant oss i det arabiske distriktet av Marseille.


Da vi vandret ut igjen la vi fort merke til at det var arabere over alt, og at den franske atmosfæren ikke var tilstede. Vi fikk høre at de fleste i Marseille er muslimske, og det er mange av dem, likevel finnes det ingen morske i byen da de nektes å bygge dette av den franske regjeringen. Tenk deg alle de menneskene som samles hver dag i garasjer for sine daglige bønner.

Vi lette fortsatt etter overnatting, mens vi vurderte å ta et annet tog videre til en annen by. Plutselig skulle vi være så heldige at vi fat et ledig rom, og til en veldig rimelig penge. Da vi låste opp hotelldøren forsto vi hvorfor rommet var ledig og hvorfor det nesten ikke kostet noe. Men vi tenkte for oss selv at det var verdt det, for hvis ikke hadde det ikke blitt noe Barcelona på oss.


Toalettet fungerte ikke og vannet var iskaldt, men alt var rent og fint. Vi måtte innom McDonalds for å gå på toalettet.. Imidlertid var vi heldig med beliggenheten da den var rett ved togstasjonen. Togstasjonen var smykket med en flott trapp og plassen rundt hadde et norskt bynavn. Morsomt.
Vi fikk i oss en bedre middag og vandret rundt med en sterkøl i hånden mens vi så oss rundt. Sterkøl måtte til for å overleve natten i bulen vi hadde skaffet oss.


Det var arabiske butikker over alt, mat med arabisk skrift på pakken, arabiske unger som løp rundt i gatene, rett og slett lite franskt. Vi fant oss et pariserhul og nøt utsikten i den fine sommernatten.Plutselig var det midnatt og vi la på sprang opp til hotellet, dørene stengte nemlig tolv. Vi passerte en fin kirke som jeg hadde veldig lyst til å sjekke ut, men vi måtte bare løpe forbi. Da vi var fremme ved hotellet satt resepsjonisten ute på en benk med en katt på fanget og ventet på oss.Tidlig neste morgen bar det avgårde til Barcelona, og jeg la merke til også her at togstasjonen er et samlingssted for både uteliggere, narkomane og alkoholikere. Trist.

Follow Kjærester på tur

5 kommentarer:

 1. hehe..huff Marseille ja! Vi hadde en veldig lignende hotell/hostel opplevelse som dere :p Lå på en plass der de hadde hjemmesengetøy(altså mørk sengetøy med mønster på..yyysj). Jeg fik ikke sovet fordi jeg innbildte meg at sengetøyet ikke var nyvasket :p Hadde ingen doskål osv. Med andre ord ikke hyggelig opplevelse:p Men fint byen i sentrum ved havna da :) var oppe ved et utsiktspunkt med fin utsikt over hele byen (ved en sånn gul statue hvis jeg husker rett). Gleder meg til å høre om Barcelona da!:)

  SvarSlett
 2. Haha, Narvik i Marseille, fantastisk :D Jeg er så misunnelig på denne turen deres, jeg har veldig lyst til å dra på interrail, men tror kanskje at jeg er for pinglete for det..:p

  SvarSlett
 3. Heihei:D Så gøy du likte hustegningene:D Vi gleder oss til å bygge, men er jo enda noen år til da:)

  Kan nesten ikke gå inn på bloggen din, blir så utrolig misunnelig;) Er så reisesyk!!! Ser ut som dere har en fantastisk tur:D

  SvarSlett
 4. Tror ikke jeg hadde takla å reise fra sted til sted uten å være sikker på å få tak over hodet. Og toalett :p Utrolig gøy å lese bloggen din, da :)

  SvarSlett
 5. Så masse fine bilder og reiseopplevelser dere har, selv om ikke alle er like kjekke der og da, så er det gøy å se tilbake på i ettertid. Togtur videre til Barcelona er jo kjempesmart, så på den ruten fra Barcelona og videre innover i Frankrike, men rakk det ikke den gang - så kanskje en gang senere:) Fantastisk å reise og oppdage alt det spennende og fremmede som er utenfor dørene våres:)

  SvarSlett