onsdag 26. januar 2011

Asia?

På den andre siden kan man jo også ta en rundreise i Asia. Vietnam, Malaysia og Indonesia står høyt på listen. Det var her den fantastiske historien til Lonely Planet startet, og backpackere svermer til disse landene. Det skal være et godt sted å starte for sin første store reise ut i verden, og ikke minst er det billig!

I våre sommermåneder preges dessverre Asia av regnsesong, men jeg har hørt rykter om at den ikke er så ille som man skal ha det til. En fordel å reise på denne tiden er dessuten at prisene er enda bedre enn i høysesongen. Når vi var i Thailand fortalte en svenske som bodde der nede at de ikke kunne gå ut å spise i høysesongen, for da var prisene på mat dobbelt så høy.

Asia facinerer meg med den fantastiske maten og den unike kulturen, rismarker, røkelse, flotte strender, fargerike markeder, fiskere som kommer hjem fra sitt nattlige fiske, orkideer, smilende mennesker.. det er helt annerledes..

Jeg vil definitivt ta et kokkekurs i Asia, samt forsøke å surfe på en strand full av backpackere med atmosfæren som hører til.

Har du vært i noen fantastiske byer i Asia?
Follow Kjærester på tur

5 kommentarer:

 1. Åh, liker bildene du finner fram.. lengter tilbake til Asia jeg nå! :D

  SV: Skjønner den ja, Mellom-Amerika var veldig spennende det og! Innlandet i Costa Rica og Panama er virkelig å anbefale. La Arenal ligger rett ved en vulkan, og der kan dere bade i varme kilder og finne bortgjemte fossefall. Boquete (Panama) er en liten by på 1000 meters høyde med utrolig vakker natur, mange fine fugler og kaffeplantasjer det går an å dra til for å lære mer om kaffeproduksjon.
  I Asia synes jeg Beijing var veldig spennende, men var ganske kaldt når vi var der i januar, men så klart mye å se.. kinesiske mur, forbudte by, sommerpalasset, himmelpalasset osv. Hong Kong var en litt mer moderne by, og jeg likte også den utrolig godt. Hanoi fikk jeg ikke vært så mye rundt i, men av det jeg så likte jeg meg. Små butikker meg juggel og glitter, og små gatesjapper med mat, et pent lite vann som det er koselig å gå ved om kvelden. Litt sånn typisk Asia. Kuala Lumpur har mye shoppingmuligheter, og er generelt veldig billig. Også er det jo spennende å kunne være oppe i Petronas twin towers.

  SvarSlett
 2. SV: Oi! Så lange avstander over 2 mnd?? Det høres slitsomt ut! Jeg tror jeg heller ville satset på et område av verden og gå litt dypere i det området. Tenk at dette helt sikkert ikke er siste gang dere reiser, så dere har mange sjanser senere. Jeg reiste tre mnd fra Beijing, HK, Vietnam, Kambodsja, Thailand, Malaysia og Singapore, opp til Thailand og hjem, og det synes jeg gikk stressende nok. Mellom-Amerika gjorde vi også med buss på ca tre mnd. Man kan så klart fly mye fra by til by, men tror man får mindre inntrykk av landet man reiser i, pluss at det er mye dyrere. Men hva er budsjettet deres? :)
  .
  Synes egentlig de fleste byene vi var innom i Asia var spennende. I Saigon (Vietnam) og Phnom Penh (Kambodsja) lærte vi mye om fortiden med Vietnamkrigen osv. Ved Siem Reap ligger jo Angkor Wat, store, nydelige templer, utrolig fint! ;)

  SvarSlett
 3. Skjønner det er et vanskelig valg!! Asia er jo så fantastisk også! huff. Jeg har hitti bare vært i Thailand:) Krabi/Ao Nang. Fineste strendene jeg noensinne har sett. Så jeg lengter virkelig tilbake dit!:)

  SvarSlett
 4. Asia har alltid fascinert meg, og det er flere steder jeg ønsker å oppleve.. Kina har alltid vært et land jeg er nysgjerrig på, og thailandstur er under planlegging :) planen er å reise februar neste år, og kanskje være i tre uker.. Kom gjerne med tips på hvor vi bør reise, hvilke sted som bør være basen og hvilke øyer/steder som er verdt et besøk :)

  SvarSlett
 5. Martaiik: Krabi er helt nydelig.
  Katrine: Det skal jeg gjøre, gled dere til Thailand! Fantastisk fint land, og DEN maten! Longtailbåtene tar dere til øde fantastiske strender <3

  SvarSlett