søndag 30. januar 2011

Australia?

Australia er kjent for de vakreste strender, ekte surfeliv, ville partybyer og en natur som tar pusten fra de fleste. Den avslappende livsstilen til ”Aussies” facinerer meg og går hånd i hånd med den kule surfemoten. Landet har alltid stått høyt på listen over steder jeg vil besøke.

På våre interrailreiser har vi blitt kjent med mange fra Australia, og vi har snakket mye om landet. I våre sommermåneder er det vinter i Australia, men de vi møtte fortalte at Cairns fint kan besøktes i juni/juli. Derfor tenker vi at en rundtur i Asia lett kan slå seg sammen med en tur til Cairns.

Cairns er Australias tropiske paradis og ligger i den nordlige delen av Queensland hvor verdens største korallrev, Great Barrier Reef, møter fastlandets frodige regnskog. Det skal visstnok være en drøm å dykke her, og australerne mente at det ikke kunne sammenlignes med dykking i Thailand - jeg som synd det var helt fantastisk!

Fra november til mars er det regntid, og takket være det heftige regnfallet under denne tiden er naturen grønn og frodig. Jeg vil ikke bare dykke blant alle de fargerike fiskene, jeg vil også vandre i skogen og se brusende elver og fossefall.

Ser for meg at vi kan treffe mange andre backpacker her da det er mange gode hosteller og kule barer i byen, da drømmer jeg om å ha bål på stranden under stjernehimmelen. En BBQ er heller ikke å forakte.
Follow Kjærester på tur

3 kommentarer:

  1. Et spørsmål: Jeg har tenkt å reise til Australia i sommer. Vet du om man må ha elektronisk pass for å få elektronisk visum, eller er det mulig å søke om e-visum med "gammelt" pass?

    SvarSlett
  2. Vi drar ikke til Australia denne runden så det har jeg ikke sjekket. Det logiske vil vel være at de to ikke henger sammen? Er ikke bare e-visum til for å gjøre ting lettere for oss reisende slik at vi kan søke pa nettet? Ikke vet jeg. Jeg liker flyplasser hvor man får kjøpt det ved ankomst og hvor det går super raskt. Slik som i Siem Reap. Best er selvfølgelig der hvor du slipper visum.....

    SvarSlett