tirsdag 1. februar 2011

Hvorfor backpacking

For meg er den ultimate reiseopplevelsen å slenge sekken på ryggen og legge ut på en reise hvor man skal forflytte seg, helst så ofte som mulig, og oppleve mest mulig på kortest mulig tid. Likevel skal man også ha tid til å slappe helt av, ligge i hengekøya å dingle med beina i den hvite sanden og sippe til en deilig kokosnøtt. Backpacking blir på en måte en livsstil. Du treffer mennesker med samme lidenskap for verden og dere deler reiseopplevelser mens dere ler dere inn i natten med en god kald øl.

Det er ikke bare ryggsekken som gir deg fleksibilitet og muligheten til å legge om hele reiseruten din fordi du får mange gode tips på veien, der er innstillingen til de som reiser på denne måten som gjør at de får de helt spesielle opplevelsene. Du er hel fri og tar kun en dag, eller minutt, av gangen.

Det handler ikke bare om å besøke alle turistattraksjonene, man vil også gå litt utenfor stien. Treffe de lokale menneskene. Bli bedt med inn på middag hos en fremmed men gjestfri familie hvor dere kanskje prater til hverandre på to ulike språk, men med kroppsbevegelser forstår dere hverandre kjempegodt. Dere tror iallefall det. Mennesker er spennende!

Det er ikke det samme som å bo på et all-inklusive-hotel med andre turister. Du reiser til Spania, sitter på et hotell ved stranden hver dag og drikker engelsk øl, spiser italiensk mat og finner ut at du ikke har vært noe sted. Da har du ikke sett Spania!

Det er noe med det å sette seg på toget, eller bussen med de andre lokale. Leve seg inn i deres kultur og spise den lokale maten - gjerne på restauranter hvor kun de lokale går. For meg er en meny som ikke finnes på engelsk ekstra spennende.

Å som jeg gleder meg til backpacking i sommer!


Follow Kjærester på tur

2 kommentarer:

  1. Så sant, så sant! Savner den friheten man har når man er på backpacking ja. Føle man har all tid i verden, og er fri til å reise hvor man vil! :) Mmm *savne*

    SvarSlett
  2. Helt enig med deg! For meg er backpacking den ultimate maaten aa reise paa. Helt annen opplevelse enn aa reise paa pakketurer, som du sier :)

    SvarSlett