søndag 16. januar 2011

Backpacking

Vi har alltid drømt om å ta sekken på ryggen og legge ut på vår livs lengste reise. I sommer har vi endelig ekstra ferie, og vi måtte derfor benytte sjansen til å reise - langt og lenge.


Vi har opparbeidet oss mye reiseerfaring i Europa, men foreløpig er det kun Thailand som er besøkt i andre verdensdeler. Vi har derfor bestemt oss for å utforske så mange land som mulig i løpet av to måneder. Først og fremst fordi vi er så nysgjerrige og vil se og oppleve alt det er der ute, vi vil se ulikheter og likheter treffe alle mulige slags kulturer å komme hjem fulle av gode opplevelser.

En slik reise krever mye planlegging. Vi startet for noen måneder siden med å ringe rundt land vi ville besøke og var i dialog med Kilroy om mulige ruter. Vi leste rundt på nettet, bestilte diverse guidebøker og fant til slutt ut at vi ville legge opp ruten vår selv. Vi vil bestille mens vi reiser.

Har lest noen andre blogger, som mener at det ikke er noe problem å reise ut i den store verden uten å ha bestilt alle fly og overnattinger. Det blir for det første billigere enn å få en reiseoperatør til å lage ruten til deg, og det gir deg fleksibilitet. Vi har lært mye av andre reisende når vi har vært på Interrail, og vil gjerne kunne være åpen for dette også når vi skal ut i den store verden.


Vi har foreløpig en lang liste over land vi vil besøke, nå går arbeidet i å finne ut hvordan klimaet er i de ulike byene i landene i juni og juli. Når vi har en liste med byer som er verdt å besøke i denne perioden vil vi se på rutepriser og om det er mange mellomlandinger. Vi ønsker å holde oss til et minimum av dette, og internasjonale flyplasser vil derfor favoriseres. Videre vil vi se på behovet for visum og vaksiner.

Når grovskissen for ruten er klar gleder jeg meg til å fordype meg i byene og finne mulighetene de har å by på. Likevel er det enkelte ting jeg allerede nå har et ønske om å gjøre på denne turen.

Jeg vil lære meg å danse salsa til svingende rytmer, svømme med delfiner, ta et kokkekurs i et eksotisk land, ligge i en hengekøye på stranda, se på den nydelige solnedgangen, bade i et fossefall i skogen, jungelvandring, ha BBQ på stranda til mørket har lagt seg, sykkel sightseeing, besøke kaffeplantasje eller risåker og prøve meg på surfing.. Det er iallefall lov til å drømme om alt dette, noe skal vi nok få oppfylt i sommer.


Follow Kjærester på tur

3 kommentarer:

  1. Ah så utroooolig herlig. For en opplevelse dere får i sommer da! Skulle ønske jeg også kunne gjøre det!(men desverre ikke de økonomiske midlene til det akkurat nå). For har også selv bare vært i Thailand og ingen andre steder utenom Europa. Så det er noe jeg også vil få til en dag når pengene strekker til;) BLir spennende å høre hvor dere skal reise da! Her er mine Ikke-Europeiske land/steder jeg en gang vil oppleve: Mexico(Riviera Maya), Australia, USA (New York, LA, San Francisco..), Japan, Kina..eem ja. Sikker mange mange flere.hehe..

    SvarSlett
  2. Aah, saa spennende! Det hoeres jo virkelig ut som en droemmereise! Gleder meg til aa lese mer om planleggingen deres og hvilke land/byer dere tenker der innom. Mine neste utenom-Europeiske reiseprosjekter tror jeg blir en rundtur i (den fredelige delen av) Midt-Oesten, ogsaa Afrika kanskje.. Hmm, det er mye spennende der ute! :)

    SvarSlett
  3. Ååh, så spennede det høres ut! Kommer til å bli en drøm som går i oppfyllelse, med masse flotte minner!! <3

    SvarSlett