mandag 21. februar 2011

Freedom Beach

Langs Patong Beach ligger flere longtailbåter og dupper i vannkanten. De er malt i ulike farger og mønster, noen er pyntet med kranser og alle har de til felles at de vil frakte deg til en bortgjemt perle.

Longtailbåtene er for meg et symbol på Thailand. Motoren danner en lang hale, og derav navnet. Den bråkete motoren er laget av en bilmotor, da de er lett tilgjengelige og vedlikeholdsvennlige. Motoren kan roteres 180 grader og ved hjelp av en spake som er festet til den, styres båten.

Tidlig om morgenen vandret vi nede i vannkanten for å snakke med de stolte båteierne. De hadde flere strender de kunne anbefale oss, og vår første tur gikk til Freedom Beach.

Du kan leie longtailbåten for en hel dag, eller du kan avtale å bli kjørt ut til en strand for så å bli hentet igjen et bestemt klokkeslett. Fra Patong Beach til Freedom Beach tok turen 15 minutter og vi betalte 1500 baht. Freedon Beach kan kun nås ved båt, da veien til stranden er privat.

Idet vi rundet et fjell så vi stranden. Den lå i en liten bukt omgitt av åser og omkranset med trær. Båten ble dyttet opp på stranden og jeg fikk frysning når jeg stakk foten ned i den mjuke hvite sanden.

Det var ingen solsenger å se, de sto under kokosnøttrær i toppen av stranden. Alt du så var en fin og ren strandlinje. Bananbåter, jetski og irriterende strandselgere var det heller ikke her. Det var virkelig avslappende.

I den sørlige delen av stranden er det noen små restauranter og sittegrupper, dusj og toalettfasiliteter er det også.

Vi hev på oss dykkermaska og var klar for litt snorkling. Korallrevet ble ødelagt av tsunamien, men er nå tilbake. Det var et nydelig lite korallrev med mulige fisker svømmende rundt. Alle regnbuens farger var tilstede, og det klare vannet er en ren bonus! Vi hadde nesten ikke tid til å ligge på stranden.

Follow Kjærester på tur

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar