fredag 18. mars 2011

Jungelpadling

Jungelpadlingen byr også på vakre opplevelser. Vi vandrer igjennom en grotte full av Buddhafigurer dekket med lys, blomster og røkelse. På andre siden kommer vi til en elv. Der står kanoene klar og vi setter oss oppi.



Vi får fiskemat og kaster litt i vannet, det begynner å hoppe i overflaten. Det kryr virkelig av fisk. Vi lener oss godt tilbake, mens vår egen padler fører oss nedover elven. Vi ser kalksteinfomasjoner som skyter opp i været, kokospalmer som tipper over elven, søte fiskebåter med hjemmesnekret brygge for ikke å snakke om alle dyrene.



Det flyr rosa øyenstikkere forbi oss i luften, blåe sommerfugler og du kan høre at jungelen lager lyder. Vi padler litt nærmere trærne, vi får øye på svarte og gule forsker, store slanger i alle mulige farger og jeg er så glad jeg ikke er på land. Plutselig er vi under ett tre, padleren peker oppover og jeg kan ikke se noe. Etter å ha stirret i flere minutter legger jeg merke til en diger slange som går i ett med treet! Det første som slår meg er at vi må komme oss vekk før den detter ned i båten.


Dominerende er mangroveskogen. Mangrover er ulike typer trær opp til middels høyde og busker som vokser i saltvann langs kysten. De har røtter og grener som tvinner seg rundt i fletter, sirkler og krøller. Det er fint.




1 kommentar:

  1. Åh, Asia er vakkert og eksotisk! Kos dere masse videre! Artig å følge med på hva dere gjør!

    SvarSlett