torsdag 24. mars 2011

Railay Beach

Blant høye klipper og fjell åpner det seg en kritthvit strand. Railay er et tropisk paradis og tilbyr late dager og eventyrekspedisjoner.

Etter en lang båttur fra Phuket får vi innkvartert oss på vår bungalow hvor vi skal bo i to dager.

Railay er koblet til fastlandet, men er avskåret fra resten av Krabi med kalksteinnes og bratte jungeldaler. Du kan kun kommet til Railay fra sjøveien, og du finner ingen veier her - bare stier.


Vi storkoste oss i den laidbacke atmosfæren, besøkte en nydelige lagune, kjørte longtailbåt i skjærgården og så på fjellklatrere.

Railay har fire strender Tonsai, Railay vest, Railay øst og Phra Nang. Du kan gå mellom strendene, for å komme til Tonsai må du gå igjennom jungelen.

Phra Nang er kåret til en av de ti vakreste strendene i verden. En bred stripe av hvit sand med massive klipper rammer inn hver ende av stranden. De store fjellene gjør at du kan hoppe fra klipper og ned i vannet, eller du kan ligge å se på klatrere som sliter seg opp fjellsidene. Du finner en grotte her, Phra Nang Cave også kjent som Diamond Cave, som er slående vakker.

På nordstranden er det er også en liten hule med et alter til minne om den druknede prinsessen som ga stranden sitt navn.


Vi tok beina fatt og klatret oppover fjellsiden for å få en fin utsikt over Railay og Tonsai. På nedturen tok vi veien gjennom jungelen full av apekatter, og endte opp i en vakker lagune. Det var en krevende tur, med bratte fjell og løse stener. Vi støttes oss på et tau nedover stien og jeg var glad vi hadde tatt med oss gode sko.

Få med deg den spektakulære solnedgangen og måneskinnet på Railay vest, innrammet av høye klipper. Railay øst byr på natteliv.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar