fredag 1. juni 2012

Beijing - begivenheter

Vi besøkte selvfølgelig også de storslåtte begivenhetene Sommerpalasset, Himmelpalasset, den forbudte by og OL området for å nevne noe. Arkitekturen er så fantastisk. Alle utskjæringene og detaljene, de flotte maleriene på huset og alle de deilige fargene. Vi brukte flere timer i disse områdene, og koste oss hvert sekund.

Vi gikk oss vil i området rundt Sommerpalasset, befant oss plutselig utenfor stien og oppdaget skilt hvor det sto at det var forbudt å gå utenfor stien. Vi fant imidlertid små gamle hus, og fiskere på vår vandring, og oppdaget dermed at vi ikke var de eneste som beveget oss utenfor stien.Området rundt Himmelpalasset var fult med blomstrende hager og fine pavaljonger.Overalt var det kinesere som ville ta bilder av oss, og som de fniste når de spurte. Det var flotte kinesiske jenter som sto i de vakreste kjoler tydelig ute på photoshoot.

Vi var i den forbudte by en fuktig dag. Det var varmende sol ved vår ankomst, men allerede etter ti minutter begynte det å hølje ned. Det regnet så hardt og tungt, alle forsvant inn på kafeer eller under andre tak. Vi sto inne i et inngangsparti tett i tett med andre. Det regnet kanskje i 15 minutter, så var det hele over. Solen kom tilbake og vi var veldig forundret over dette værskifitet. Besøker du tempelet som ligger i høyden over den forbudte by kan du se at det er umulig å se noen mennesker i denne byen. dette er fordi takene er designet for å hindre all innsyn.OL området vakkert. Vi kom på ettermiddagen, og fikk med oss de vakre kveldslysene når det mørknet. Alle de flotte idrettshallene ble opplyst i farger som danset. Vi besøkte det store kjøpesenteret, men fikk raskt følelsen av at dette var et spøkelsessenter. Eneste butikken igjen var en kino. Tenkt deg alle de pengen de har brukt på å bygge opp denne OL bydelen, som nå tømmes.Det er jo slik i Beijing at det bygges stort. Vi var vel vitne til de flotte omgivelsene som ble presentert i flere ulike områder, der hvor folk flest befinner seg. For å vise frem byen slik de vil framstå. Flere hutonger blir fjernet for å erstattes med skyskraperer. Det bygges opp store boligblokker, som står tomme og byen har høy gjeld. Vi snakket med en kineser som fortalte oss at for å kjøpe ny bil måtte du søke om dette til myndighetene. Du måtte også søke om å få lov til å ta sertifikatet. Hadde du mye penger gikk denne prosessen fort, mens for de normale kunne dette ta flere år.

Vi merket også luksusen med det å ha toaletter i hvert sitt hus hjemme i Norge. I hutongen hvor vi bodde hadde de et felleshus hvor det var toaletter. Kun hull i gulvet. Når vi vandret i byen, kunne det være vanskelig å finne toalett. Det var ikke engang eget toalett inne på Starbucks. Jeg fikk mitt første møte med pandaer i denne byen. Søvnige sådan, i den intense varmen og fuktigheten. Men akk så søte. De sto av og til opp for å få i seg litt bambus. Store og fine bamser. Dyrehagen var full av andre fine dyr. Vi traff på de morsomste apene her. Så ville og tullete aper skal du lete lenge etter. Det går en elvebåt herfra til Sommerpalasset.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar