tirsdag 4. mai 2010

Utstyret på plass

Sommerferiens planer begynner å ta form, selv om vi foreløpig ikke har bestemt oss for destinasjoner. Vi ser for oss en deilig reise igjennom flere av Europas byer med forholdsvis tog og kanskje litt båt. Planen er å kjøpe en InterRail bilett for 22 dager og bare hoppe på et tog og planlegge etterhvert som vi reiser. Da kan vi være så lenge vi ønsker i hver by, og vi kan se så mange byer vi overhode makter. I fjor sommer var vi også på InterRail og besøkte rundt 11 byer. Reisen startet i Berlin og vi tok en runde rundt i Europa med endestopp i København.

På forhånd hadde vi ikke bestilt overnatting da vi bare hadde en grovskisse over byene vi ønsket å besøke. Det var ingen problem å få tak i overnatting dagen før vi ankom stedet, det var heller ikke store problemet å finne frem til hotellet da vi hadde stor hjelp av gpsen på mobilen. Vi vandret gatelangs med tunge sekker og sultne blikk. Vi traff mange morsomme mennesker som bidro til at vi fikk se byene på helt spesielle måter. Jeg fikk et nytt inntrykk av Europa, som jeg nå synes er veldig eksotisk. En dag vandret vi langs kanalene i Venezia, mens vi noen dager senere satt på trappen ved Sacre Coeur i Paris og nøt en kald øl med gitarspill i bakgrunnen.

En ting jeg har lært er at utstyret bør være godt for en slik tur. Det er ikke nødvendig å ha med seg spesielt mye, men en god ryggsekk har lenge stått på min ønskeliste. Etter mange runder med prøving har jeg funnet den sekken jeg tror passer meg best. Valget falt på Arcteryx Briza 62 liter. Den er lett og sitter godt, samtidig er den ikke for stor slik at jeg kan begrense det jeg har med meg. Tidligere har jeg reist på chartertur med 14 kjoler i kofferten, noe som er helt utelukket når man selv skal bære bagasjen i tre uker.


Sidelommene er perfekt til en flaske vin, sammen med en kopp som henger på sekken er vi klar for alle utfordringer. Jeg liker spesielt godt glidelåsen på siden av sekken som gjør at du kan komme inn midt i sekken uten å ta ut alt på toppen. Jeg har også funnet en del lure produkter fra design-go som er helt uunværlig.

Et lite microfiber håndkle som tar liten plass, men som samtidig er like stort som et vanlig håndkle. Perfekt til å rulle sammen og ha i sekken.


Av erfaring har ikke alle overnattingsstedene lagt til rette for at man skal kunne tørke håndklær og badetøy. Dette opphenget kan settes opp lett som bare det.

Når sekken ligger godt lagret på hotellrommet og vi skal ut å nyte lunchen på en gatekafe kan det være lurt å ha passene i en magevekse. De tradisjonelle mageveskene som er utenpå klærne er jeg ikke spesiell fan av, da passer denne tettsittende magevesken som man kan ha under klærne perfekt.

Bankkortene ligger godt i denne pengeboken som festes i lomma på shortsen til kjæresten. Da kan lommetyvene stikke av med vesken, mens vi fortsatt har det viktigste i behold.

Disse skoposene med vindu gjør at du lett ser om du har fått tak i riktig skopose nedi sekken. Jeg har også planer om å bruke posene til undertøy. Jeg har gått til innkjøp av svarte til sko og hvite til undertøy.


Follow Kjærester på tur

1 kommentar:

  1. Åh så flott med noen slike tips, som jeg skal pakke med i sekken (!) når vi skal på øyhopping :) og apropos - takk for gode tips om Hellas, og de andre fine kommentarene.. Interail høres jo veldig spennende ut syns jeg, en fin måte å reise på og til å oppleve steder på en annen måte :) gleder meg til å følge!

    SvarSlett