torsdag 30. desember 2010

London; The City, Southwark og Nothing Hill

I bydelene The City finner du blant annet St. Paul's Cathedral, Royal Exchange, Tower of London og Tower Bridge.
Du må ta ettermiddagsteen din på fantastiske Bea's of Bloomsbury. Rettene er lekkert dandert og de fine fargene gir deg vann i munnen. Vi ble tipset om å sende en mail på forhånd for å reservere bord.
St. Paul's Cathedral er kirken hvor Sir Winston Churchill ble begravet, og hvor Diana og Charles ga hverandre sitt ja. Kirken er en anglikansk katedral fra det 17. århundre og har en kuppel som er blant de høyeste i verden.

Engelsk mat er kjent i form av kjøttgryter og paier. Shepards pie syns jeg faktisk er kjempegodt. London byr på mat fra alle verdenshjørner, og indisk er noe som er spesielt populært blant innbyggerne selv. Vi fant en fantastisk Japansk restaurant like ved katedralen. Her ble vi sittende å se på de fantastiske kokkene som brillierte med knivene og stekte maten foran oss. Det har jeg alltid drømt om.  
Lekker belysning på Royal Exchange. 
Tower Bridge tok åtte år å bygge og ble åpnet for trafikk i 1894. Båter har fortrinnsrett fremfor biltrafikk på broen og legger til rette for at blant annet seilbåter kan legge til havn i London. Tidligere ble broen åpnet 6 000 ganger i året, mens den nå åpnes 500 ganger i året. Broa ble bygget i gotisk stil for å stå i stil til Tower of London, men under all steinen befinner det seg en kraftig stålramme. Du kan gå inn i bruen daglig fra 9.30-18 om vinteren, og 10-18.30 om sommeren. Vi var her etter stengetid, men utsikten over London herfra er fin også på bakkenivå, spesielt når byen bader i det fine lyset med elven glitrende i midten.

Tower of London er et godt bevart middelalderslott som huset 1500 mennesker. Bygningen har blant annet vært kongelig slott og fengsel, i dag kan du se kronejuvelene her. I White Tower er det utstilt rustninger og våpen som skal ha tilhørt blant annet Henrik 8, samt ulike tortuurinstrumenter. I andre etasje er det vakre St. John's Chapel fra 1000-tallet, den eldste kirken i London. Fanger kom med båt igjennom Traitor's Gate før de ble sperret inne i et av de mange tårnene rundt Tower Green. Det foregikk henrettelser på Tower Green blant annet Henrik 8 sine koner ble henrettet her. Kirken St. Peter ad Vincula hvor konene skal ligge begravet uten noe minnesmerke ligger også her.
En fin tur rett etter mørket har lagt seg er å gå over Tower Bridge til området Southwark. Vi vandret langs Themsen opp til Parlamentet, rykende ferske kjeks på Ben's Cookies gjorde gåturen litt kortere.  Snu deg rundt og se på det fine lyset som kastes over broen. Du passerer moderne skyskrapere som huser en rekke kontorer og en båt opplyst i flere farger. Båten, HMS Belfast, er fra andre verdenskrig og er nå et flytende museum. Vandrer du langs elven vil du gå forbi flere fine restauranter hvor et glass vin ikke er å forakte. Monmouth Coffee har fantastisk kaffe to go dersom man trenger noe å varme seg på. Promenaden er en brygge, og du får en følelse av å ikke lengre være i London. Swiss Re og rådhuset ligger i dette området. Swiss Re er et kontorbygg du lett kjenner igjen på grunn av sin unike form.


Fargeglade Nothing Hill var en av de første områdene i London som tok i mot en bølge av innvandrere fra Karibia i perioden etter krigen. Området domineres av et afro-karibisk samfunn. I august arrangeres et fargesprakene karneval her, og det er det største karnevalet i verden etter karnevalet i Rio. Karnevalet går fra lørdag til mandag og det er blant annet en fargerik karnevalparade som er verdt å få med seg. Det gir en god følelse. Du kan høre reggae og hip-hop fra høyttalere satt opp i gatene, mens du vandrer rundt i  boder og smaker på jamaikanske småkaker og andre eksotiske varer. Den blå døren og reisebokhandelen fra filmen med sammen navn finner du i beste velgående.

Vi besøkte markedet i Nothing Hill, Porobello Road. Det var en drøm å vandre rundt på dette markedet. Markedet arrangeres på lørdager og du finner alt fra mat til klær.
Skal du på Madame Tussaud's må du ta turen til Marylebone, her er også Planetariet. Planetariet tilbyr et nydelig stjerneshow og mye annet. Avslutt dagen på La Fromagerie med deilig ost og vin!

Follow Kjærester på tur

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar