fredag 22. april 2011

Reiseforsikring på langreiser

Det finnes et flust med forsikringsselskaper som ønsker å forsikre deg når du skal ut å reise. Heldigvis for oss har alle gode sider, hvor det er enkelt å lese betingelser og beregne pris. Jeg visste lite om reiseforsikringer annet enn at helårs reise gjelder på reiser i inntil 45 dager. Jeg gikk meg derfor litt vill i starten blandt alle de ulike valgene, når jeg skulle finne en reiseforsikring for vår reise på to måneder i sommer.


For reiser på over 45 dager sammenhengende gjelder ikke standard helårs reiseforsikring. Det finnes reiseforsikringer med lengre opphold enn 45 dager sammenhengende, eller man kan bygge på helårs reiseforsikringen med en forlengelse. Som regel lønner det seg å bestille en helårs reiseforsikring som dekker de første 45 dagene av reisen + forlengelse dersom du skal være bortreist i mer enn 45 dager. Fordelen med å ha en helårsforsikring er at når du kommer hjem igjen, vil forsikringen gjelde på senere reiser samme år. Det er også som regel en avbestillingsforsikring i helårsforsikringen. Bestiller du en reise, mens du har en helårsforsikring, vil du kunne benytte deg av avbestillingsforsikringen om du skulle bli syk og ikke kan foreta reisen.

Det viktigste er å finne en reiseforsikring som passer din reise, det vil si at du må lese betingelsene. I enkelte tilfeller skyver du fort fra deg forsikringen da den dekker reisegodts på inntil 10 000 kroner. Det er selvfølgelig ikke det viktigste ved en reiseforsikring, men det gjør det hele enklere å velge. De medisinske sidene ved reisefosikringen er heldigvis i de fleste tilfeller gode. Jeg ser også på egenandeler, det vil man jo helst unngå.

Gouda og Europeiske er ledende på pris, vi kontaktet de og fikk pris på to måneders reise i verden. Forøvrig kan du beregen hele prisen på Europeiske sin nettisde, men du kan ikke beregne forlengelsen på Gouda sin nettside. Det skyldes nok at Europeiske har en type forlengelse, mens du hos Gouda kan velge mellom flere typer forlengelser. Vi var også i kontakt med andre forsikringsselskaper hvor vi har rabatt gjennom organisasjonsmedelmsskap. Prisen var også god her, vel å merke med rabatten, men egenandelene gjorde at vi valgte de bort.

Europeiske opplyser at de har ingen egenandel ved skade/tap/sykdom. Forlengelsen har samme vilkår som helårsforsikringen. Gouda har ingen egenandeler foruten på retttshjelpdekningen. De første 45 dagene er du dekket av vilkårene i helårsforsikringen, mens fra dag 46 er du dekket av vilkårene i forlengelsen du velger.

Du kan kjøpe en helårsforsikring som gjelder i Europa eller verden. Helårsforsikringen til Gouda deles videre opp Standard og Superdeking. Forskjellen mellom Super og Standard er forsikringssummene. Europesike deler ikke opp helårsforsikring ytterligere. Samboere og ektepar, med samme folkeregistrerte adresse, kan bestille forsikringen sammen og dermed få familiedekning som sparer deg for en del kroner.

Europeiske har som nenvt en type forlengelse, mens Gouda har flere. Er under 35 år så kan du kjøpe en Ungdomsreiseforsikring som forlengelse fra dag 46, men noen av forsikringssummene er noe lavere for denne enn for en vanlig reiseforsikring. Den andre forlengelsen du kan velge er forlengelse med vanlig reiseforsikring fra dag 46. Ungdomsforsikringen og den vanlige reiseforsikringen deles begge igjen i standard og super.

For vår reise kunne vi alternativt kjøpe enkeltreiseforsikring på en reise i 60 dager. Hos Gouda var denne i form av ungdomsforsikring (under 35 år) og enkeltforsikring. Begge deles ytteligere i super og standard. Hos Europeiske var det også enkeltreiseforsikring og ungdomsreiseforsikring (under 26 år). I begge tilfellene er det rabatt for samboer/ektefelle, med samme folkeregistrerte adresse, på enkeltreiseforsikringen. Forsikringssummene er på ungdomsforsikringen er noe lavere enn for en vanlig enkeltreise.

Etter å ha lest igjennom vilkår fant vi ut at Gouda helårsforsikring super i verden + forlengelse med vanlig reiseforsikring fra dag 46 Super i verden passet vår reise best. Betingelsene syns vi var gode, og prisen ble 2483 for oss to, altså 1241,5 per person.

Pris Gouda for en reise på 2 måneder i verden:

- En person:

Helårs reiseforsikring (45 dager) Super 1195 kroner, og Standard 1095 kroner.
Forlengelse ungdomsreiseforsikring (fra dag 46, under 35 år) Super 455 kroner, og Standard 438 kroner.
Forlengelse vanlig reiseforsikring (fra dag 46) Super 725 kroner, og Standard 691 kroner.

Enkeltreise (60 dager) Ungdomsforsiking (under 35 år) Super 1688 kroner, og Standard 1750 kroner.
Enkeltreise (60 dager) Enkelt reiseforsikring Super 2780 kroner, og Standard 2656 kroner.

- Samboere/ektefeller med samme folkeregistrerte adresse (i vårt tilfelle deles prisene på to):

Helårs reiseforsikring (45 dager) Super 1395 kroner, og Standard 1310 kroner.
Forlengelse ungdomsreiseforsikring (fra dag 46, under 35 år) Super 910 kroner, og Standard 876 kroner.
Forlengelse vanlig reiseforsikring (fra dag 46) Super 1088 kroner, og Standard 1036 kroner.

Enkeltreise (60 dager) Enkelt reiseforsikring Super 4170 kroner, og Standard 3984 kroner.

Vilkår og dekningssummer finner du her:


Helårs reiseforsikring
http://gouda.no/Vilk%c3%a5r+nr.+625+(Gjeldende+fra+1.+desember+2007).858.aspx






Enkeltreise/ungdom
http://gouda.no/ref.aspx?id=655






Pris Europeiske for en reise på 2 måneder i verden:

- En person:

Helårs reiseforsikring (45 dager) 1350 korner.
Forlengelse (fra dag 46) 1020 kroner.

Enkeltreise (60 dager) Ungdomsforsiking (under 26 år) 1625 kroner.
Enkeltreise (60 dager) 2570 kroner.

- Samboere/ektefeller med samme folkeregistrerte adresse (i vårt tilfelle deles prisene på to):

Helårs reiseforsikring (45 dager) 1610 kroner.
Forlengelse (fra dag 46) 1615 kroner.

Enkeltreise (60 dager) 3690 kroner.

Vilkår og dekningssummer finner du her:


Helårs reiseforsikring
http://www.europeiske.no/web/no/europeiske.nsf/noframes/69484C3F18D0C43CC1256F580030E081/$file/Vilkår%202011%20Helårs.pdf




Enkeltreise/ungdom
http://www.europeiske.no/web/no/europeiske.nsf/noframes/CBB1B5A7D170F7BCC1256F650041F48F/$file/Vilkår%202011%20Enkeltreise.pdf 





2 kommentarer:

  1. Veldig fin oversikt du har laget her! Er ikke så lett å vite hvilken som er den beste alltid. Veldig kjekt med den samboere/ektefelle-rabatten da. Den fikk ikke vi utnyttet oss av da vi var ute og reiste. Uansett synes jeg forsikring er en dyr affære - fikk sjokk da jeg skulle på 6 mnd tur! Men forsikring måtte vi jo ha.. endte opp med Gouda vi og.

    SvarSlett
  2. Takk for det. Syns det er greit å samle litt oversikter som andre kan få nytte av, samtidig som jeg får en fin oversikt selv :) Reiseforsikring på langreiser er ekstremt dyre, var ganske overrasket da jeg fikk høre hva de som reiser i et år betaler..

    SvarSlett