fredag 10. desember 2010

London; Covent Garden og Knightsbridge

Covent Garden er et trendy område med barer, restauranter, elegante klesbutikker, kunst- og håndverksmarked og gateunderholdning. Det er lett å kose seg her! På torget er det en markedshall fra 1830-årene som var landets viktigste frukt og grønnsaksmarked frem til 1974.


Det var bakerier rundt hvert et hjørne, den ene med finere  vindusutstilling enn den andre gjorde det vanskelig å velge lunsjsted. Flere cafeer solgte de vakreste cupcakes. Bak et vakkert utstillingsvindu befinner vi oss nesten i i Tokyo. Candy Cakes har cupcakes i alle regnbuens farger, som vil smelte til og med et hjerte av sten. Det er virkelig jentete her - både interiøret og kakene er til å spise opp. Primrose Bakery har også lekre cupcakes, og de smaker ekstra godt!
Vi spiste på en koselig restaurant, Crusting Pipe, med små bord og blafrende stearinlys nede i en kjeller. En mer romantisk setting skal du lete lenge etter. Vi havnet ofte tilbake i dette område ved middagstider. Kjæresten elsker pizza, og vi fant en fin italiensk restaurant, Stranda, som kunne fylle en sulten pizzamage.
Royal Opera House ligger i Covent Garden og er hjemmet for opera, ballett og orkesterforestillinger. Jeg har aldri vært på en ballett, men syns jo disse kjolene er så fine. Utenfor operahuset er en vakker skulptur av en hvilende ballerina. Det ble heller ingen ballett på oss denne gangen, men en musical må til når du er i London. Du finner en rundt hvert et hjørne, og jeg liker de med gamle store saler hvor fintfolket sitter på egne verandaer. Chicago og Mama Mia er gode klassikere, og jeg lar meg lett forføre av de fine kostymene og vakre stemmene.


I Knightsbridge finner du Royal Albert Hall, Kensington Palace og ikke minst Harrods hvor jeg liker å drømme meg bort.

Royal Albert Hall er et kulturhus hvor det foregår en rekke aktiviteter året rundt, det er alt fra konserter til tennis. Kulturhuset ble åpnet av dronning Victoria i 1871, og navnet var en dedikasjon til hennes avdøde ektemann Prince Albert.

Kensington Palace ligger i Kensington Gardens, som grenser til Hyde Park. Palasset har vært residens for den britiske kongefamilien siden det 17. århundre. Diana bodde gjerne her.
På det elegant varehuset Harrods møtes du av en smilende dørvakt i grønn frakk. De har de mest fantastiske interiøravdelingene og jeg forelsker meg stadig i Laura Ashley avdelingen. Du vandrer igjennom ganger og møter flotte avdelinger, her er alt fra diamanter til en lekker matvarehall. Går du en tur på toalettet kan du velge mellom et utallige varianter av parfymer og kremer før du begir deg videre ut på shopping. Hver avdeling og hver gang er smykket med nydelige juletrær som sjarmerer deg i senk. Londons første rulletrapp ble installert i varehuset i 1898, da sto det en ansatt på toppen med konjakk for å styrke kundene. Gjett om jeg ble glad da vi fant den franske cafeen Ladurée som vi besøkte i Paris. Noen deilige makroner med pistasj og karamellsmak fikk bli med hjem.


De tradisjonelle pubene ble godt besøkt, og her nøt vi pint og sammen med mange glade mennesker. Vi fant en fin pub like ved Harrods som hadde nydelig Fish'n ships. Vi satt helt til mørket hadde lagt seg, og når vi gikk ut døren var Harrods ikledd sin grønne glitrende drakt.Follow Kjærester på tur

1 kommentar:

  1. Hei,

    Du er en av vinnerene i blogglotteriet mitt! Ta en titt her for å se hva du har vunnet: http://trineblogg.blogspot.com/2010/12/trekning-gavedryss-del-i.html. Ha en fin søndag!

    Trine ;)

    SvarSlett