lørdag 12. februar 2011

Da er det bestemt

I sommer blir det backpacking i Asia og Australia! Jeg var sikker på at vi måtte ta til takke med mye regn i og med at det er regnsesong i Asia når vi har sommer. Overraskende nok har vi funnet flere byer hvor det faktisk er juni og juli som er anbefalte måneder å reise dit på. Vi har laget en grovrute over byer vi vil besøke. Så mye spennende!

Det første landet på vår liste er Kina. Et land som jeg tidlig ble fascinert av. Den vakre arkitekturen, historien som strekkers seg 5000 år tilbake i tid, de pene kjolene og ikke minst alfabetet. Jeg glemmer aldri når hele rommet mitt var pyntet med lykter med kinesiske tegn, terrakottafigurer, spisepinner og jeg var så stolt over min engelsk - kinesiske ordbok.

Vi har lyst til å besøke Beijing. Det er mye å se her, jeg forventer ekstreme folkemasser, trengende støy, lukter fra gatene og generelt sett et endeløst kaos. Den kinesiske mur skal bestiges, har også lyst til å få med oss den forbudte by, sommerpalasset og himmelpalasset. Jeg gleder meg til å sykle gjennom hutongene (gamle boligområder med trange allèer) og oppleve dagliglivet i gatene. Det ultimate må jo være å avslutte dagen med Kung Fu-show og noen drinker på en karaokebar.


For å komme inn i Kina behøves visum, eneste måten å få dette på er å møte opp på den Kinesiske ambassaden i Oslo med passet og søknad. Vi bor ikke i Oslo, og skjønte at dette ville bli vanskelig. En mail ble sendt til ambassaden, og svaret vi fikk tilbake var at de hadde stengt mailbehandling. Hjemmesiden til den Kinesiske ambassaden er heller ikke spesielt imponerende og det lyser google translate over hele siden. Vi ser nå etter muligheten til å betale noen som kan ordne dette for oss. Krysser fingrene.

Etterhvert er den kinesiske dekoren byttet ut med andre symboler på østen. Jeg kan ikke få nok av Buddha-figurer og orkideer. Hvordan skal jeg klare med i Vietnam, hvor de helt sikkert har et godt utvalg av disse figurene til en rimelig penge. Vietnam er et land jeg har hørt mye fint om. Frodige og grønne rismarker, spektakulære fjell-landskap, safarier mellom forbausende kalksteinformasjoner, flotte strender, etniske minoriteter, det franskinspirerte asiatiske kjøkken, en ekstrem historie samt den mest eksotiske hovedstaden i Østen.


Hanoi vil være utgangspunktet, en by med koselige smågater, åpne parkområder travle handledistrikter, herlig gatemat, vakre templer, pagoder og kirker. Halong Bay og Hoi An må også oppleves. Etter å ha sett en episode med Top Gear hvor de kjører igjennom dette vakre landet har jeg forelsket med i Hoi An. Mui Ne og Nha Trang står også på listen. Vi får se hva vi får tid til. Vi har lyst til å besøke markeder, potte- og røkelsefabrikker og delta på kokkekurs i dette vakre landet.


På veien nedover i Asia har vi lyst til å dra innom Kambodsja for å se Angkor Wat. Her er det regntid, men det kan jo være forfriskende etter en runde i varme Vietnam. Det sies også at landskapet er på sitt fineste i regntiden. Regnet gjør alt grønt, bøndene arbeider i markene og du ser kyr og bøffaloer ute på beite. Det er behov for visum.


Etter en liten tur innom Kambodsja går turen til Malaysia. Storbyen Kuala Lumpur har mye å by på, Little India og China Town, Petronas Twin Tower og Kuala Lumpur Tower. Prisene skal visst være fantastiske. Kylling Satay, sterkt krydret kylling på grillspyd med peanøttsaus, og Roti canai og må smakes.


Den fargerike øya Perhentian Island, Kecil har vi også lyst til å besøke. Her gleder jeg meg til å dykke med skilpadder. Øyen har ingen flyplass eller veier, og kan bare nåes med båt. Det ryktes at det er et backpackerparadis. Det selges ikke alkohol på øya, så det må medbringes.I tillegg vil vi oppleve øya Borneo, med sin unike regnskog og nydelige, kritthvite sandstrender. Det befinner seg visstnok et orkidèparadis her, og jeg elsker denne blomsten. Kanskje skal vi bo på Kuching - den mest behagelige byen på Borneo med sin fine og rene kystlinje. Byen er gammeldags og moderne på samme tid. Her finner du et elveområde, vakre parker, frodige hager og fargerike markeder. Dypt inne i villmarka ligger grottekammere og et område kaldt Edens Hage, lengre opp langs elven treffer du på stammefolk og urørt jungel.


Vi fortsetter med øyhopping og drar til Indonesia. Vi vil besøke noen av de fine øyene som Sulawesi, Flores, Lombok og Kalimantan. Lokale landsbygder, jungletrekking, vulkaner, urørte strender, dykking og surfing står på planen. Lombok sies å være et dødelig vakkert paradis! Visum behøves.Videre går turen til Filippinene. Vi vil se de vakre strendene på Boracay. Dra på delfinsafari og se Chocolate Hills på Bohol. Snakke med de vennlige innbyggerne på Malapascua, hvor det ikke finnes en eneste bil.


Siste stopp vil være Australia, og for å få muligheten til å dykke på fantastiske Great Barrier Reef vil Cairns være vårt bosted. Visum behøves.Follow Kjærester på tur

2 kommentarer:

  1. Du får lett tak i alkohol på begge Perhentian øyene, det er bare veldig dyrt, dessverre. Lykke til på backpacking, håper dere tar dere tid til å oppsøke det "virkelige" Asia, ikke bare Patong og Phi Phi. Dere har mye spennede foran dere :)

    SvarSlett
  2. Målet er helt klart å oppleve det virkelige Asia. Gleder meg til å se landsbygder, og byer fri for turister. Takk for tips om Perhentian øyene. Jeg har tydeligvis lest gammel info.

    SvarSlett