onsdag 16. februar 2011

Phuket

Med boblejakka under armen og den stekende sola i ansiktet, sto vi utenfor flyplassen i Phuket og ventet på vår transport til hotellet. Vi hadde lagt bak oss flere flytimer enn noen gang, og visste lite om hva som skulle møte oss i vårt første møte med Asia.Det skulle bli vår første nyttårsaften på reise, og vi var klar for å møte en annen kultur. Og annerledes var den.

Vi hadde lest og hørt mye om Thailand på forhånd, men mest fokusert var vi på de vakre strendene og hadde tenkt lite over hvordan byene så ut.

Idet vi kjørte igjennom boligstrøk med hus av blikkbokser, så vi små barn lekende i gaten med gjenstander de hadde funnet i veikanten. Ledninger hang alle mulige veier i luften, alt en kontrast til den vakre naturen rundt.Idet vi stoppet på rødt kom det selgere bort og skulle selge smykker av blomster, flere biler hadde disse hengende i frontspeilet.

De mer kjente områdene hvor turistene befinner seg var preket av hotell og restaurantkomplekser, det var en annen standard.

Vi innkvarterte oss på et hotell ved Patong Beach, et område som vi syns var det perfekte utgangspunktet for å oppdage mange eksotiske perler.

Hotellet lå like ved standen, med et basseng omkranset av en frodig hage. For å komme til standen måtte vi igjennom et lite smug.

Det slynget seg små smug nedover alle sidegater, hvor selgere hadde satt opp sine boder. De sto der forventningsfulle til dagen, mens de tente røkelse ved Buddha figurene sine. Figurene var plassert der det var plass, det være seg på fortauet, oppå en stolpe eller ved kassaapparatet. Lukten fylte det trange smuget, samt ropene fra selgerne som ville skreddersy deg en dress.


I de store gatene ble det ropt "Tuk Tuk" hvor enn du gikk, og vi kunne se flere turister som gikk rundt med t-skjorte med teksten "I dont want a fucking Tuk Tuk". Det var scootere over alt hvor du gikk, og man merket raskt hvem som hadde førsterett på veien. Vi kunne stå lenge før vi kom oss over gaten.

Idet vi kom oss over gaten, åpenbar det seg en vakker strand. Turistfull vel å merke, men likevel nydelig. Det var ingen dykkeforhold på stranden, men med en Longtailbåt kom vi oss ut til fargerike rev.


Deilig å kombinere late dager på stranden med flere fine dagsturer. Vi behøvde ikke røre oss fra solsenga, annet enn når vi skulle ut å avkjøle oss i det deilige vannet. Saftige smoothies og annerledes mat ble solgt på stranden. Jeg tror aldri jeg har vært på en ferie og prøvd så mye ny mat.

Det som fascinerte meg mest av alt var thaiene! For noen blide og glade mennesker! Ikke uten grunn at Thailand kalles smilets land.

Follow Kjærester på tur

4 kommentarer:

 1. Det ser ut som dere har hatt det utrolig deilig! Skulle gitt så utrolig mye (om jeg hadde hatt noe å gi) for litt sol og sandstrender nå etter en altfor lang vinter.

  SvarSlett
 2. Åh himmel og herlighet. Jeg savner Thailand nå! Vi var i Krabi. Aldri sett så fantastiske strender før. Og som du sier, så greit å kobminere strand og sol med forskjellige turer. Har skikkelig lyst tilbake til Thailand en vakker dag :)

  SvarSlett
 3. Ja helt fantastisk! Det kommer flere vakre bilder bare vent :)

  Var på Railay Beach i Krabi, helt nydelig! Hvor var dere?

  SvarSlett
 4. Mm, ser herlig ut! Thailand er et utrolig vakkert land! =)

  SvarSlett