søndag 22. mai 2011

Foto

For snart ett år siden kjøpte vi vårt første speilrefleks. Det første halvåret gikk til å bruke auto, men vi merket likevel stor forskjell på bildene og de bildene vi før tok med kompaktkamera. Imidlertid ville vi noe mer, vi ville utforske alle mulighetene kameraet har.

Vi meldte oss på et grunnkurs i fotografering, og en helt ny dør åpnet seg. Det er så mye man kan gjøre med innstillingene på kameraet for å få bedre bilder. Jeg er facinert. Jeg elsker å ta bilder, men knipser gjerne i vei for å fange et spesielt øyeblikk. Det blir det mange bilder av. Nå har jeg heller lært meg å se motivet, være tolmodig og ta gode bilder. Eller, jeg er iallefall på vei dit. Det krever selvfølgelig mye øvelse. Et grunnkurs er ikke nok. Men jeg har iallefall lært meg mye mer enn jeg kunne! Det er nesten litt trist at grunnkurset som gikk over et halvt år nå er over, men etter ferien vil jeg melde meg på workshop. Det er så fantastisk å lære om foto, det er en fin hobby som jeg liker. Det er en ren meditasjon å ta bilder, ikke minst er det morsomt å se tilbake på de for å minnes, men det er også en fryd å se på andres gode bilder.

Jeg er stadig på jakt etter inspirasjon til gode bilder, man kan lett bli surfende rundt på flickr i flere timer. Der er det mye fint. Flere gode blogger har også mange gode bilder. Ikke minst blader og fotobøker. Jeg har nå bestilt meg "Lonely Planet's Guide To Travel Photography" og håper den skal være spekket med gode bilder! Det er rett og slett en fryd å se på gode reisebilder, så håper jeg at vi også kan ta litt gode bilder på vår reise. Selv om det nok blir litt prøving og feiling også..


6 kommentarer:

 1. Jeg er enig med deg i at det er en fryd å se på gode bilder. Ikke minst kan man få gode idéer til hvordan man kan ta bedre bilder selv... Ville bare tipse deg om en blogg med proffe bilder fra Sicilia (vedkommende er amerikansk fotograf) http://baroquesicily.com/. Den som kunne vært så flink å ta bilder som henne.... (sukk....)

  SvarSlett
 2. Her hos oss er det kjæresten som tar seg av den kreative bildetakingen :p Hehe. Det er så alt for mange innstillinger å sette seg inn for min del. Men jeg skulle virkelig ønske jeg kunne litt mere ja!

  Sv: Jaa det var en superherlig tur!:) Ble litt kort med 3 dager i Paris, men jeg skal jo definitivt tilbake dit engang :)

  SvarSlett
 3. Hei! Så fin blogg du har! Elsker å lese om andres reiseopplevelser, misunner dere stort backpackingturen dere planlegger:) Her må jeg følge med videre :)

  SvarSlett
 4. A Foreigner in Italy: Tusen takk for tips om blogg, mange fine bilder der!
  Martaiik: Kjæresten din har jo enfantastisk fotoblogg som jeg inspireres av.
  Maria: Så koselig. Og du har jo en nydelig fotoblogg!

  SvarSlett
 5. Tusen takk, så fint sagt:) Jeg gleder meg til å se deres bilder fra Asia, ser for meg der er mange stilige objekter der!

  SvarSlett
 6. Ja jeg gleder meg veeldig til å bruke kameraet flittig! Kommer nok til å ta en del bilder som dere skal få se :)

  SvarSlett