fredag 27. mai 2011

Planlegging

Mye av tiden før reisen går til planlegging av byer vi vil besøke i landene vi skal til i sommer. Vi planlegger også grovt hva vi vil se og gjøre i disse byene. Vi har kjøpt Lonely Planets Southeast Asia on a Shoestring som vi skal ta med oss på reisen, men i tiden før reisen leser vi også Lonely Planets gudebøker for hvert land. De har gode utfyllende tekster om landets historie og andre tips. Sekken blir imidlertidig veldig tung om vi skal ha alle disse med oss. Derfor lager vi heller et dokument hvor vi skriver samlet ned info om byene vi vil besøke, områder rundt, attraksjoner, opplevelser og andre småting fra guidene som vi må huske når vi er på tur.

For å slippe å betale for alle disse bøkene vi ikke skal ha med oss, har vi vært innom biblioteket i byen. De har et veldig godt utvalg av guidebøker. Imidlertidig er det gode gåruter og andre tips i disse bøkene, som vi gjerne vil ha med oss på reisen. Derfor liker jeg veldig godt at du kan kjøpe kapittler fra disse bøkene på Lonely Planet sin hjemmeside. Vi lagrer da kapittelet vi vil ha med oss på turen på telefonen, slik at vi kan åpne det når vi har behov for det.


Jeg liker å få insprasjon fra flere steder, derfor tråles også nettet og blader for tips. Det essensielle er jo å få med seg turistattraksjoner, men vel så viktig er det å få med seg uoppdagede skatter. Wikitravel og Wikipedia formidler landets historie og ting som er verdt å se. Ikke minst har Tripadvisor en rekke anmeldelser av ting man må gjøre og gode restauranter. Kilroy og Lonely Planet har også noen gode artikler. Og forumet på Verdensvant er verdt et besøk. Ellers finner man gode tips på andre blogger, og enkelte byer har sine egne hjemmesider. En ting jeg lært når vi var på interrail, er at det er gull verdt å gå innom et turistkontor i byen. De har god oversikt over byen sin og områdende rundt. Du kan da fortelle hva du vil oppleve, og de kan sette deg på rett spor. Gjerne også litt utenom allfarveie.

Det kan også være mange tips å hente hos de som har vært i landene du skal besøke. Ikke minst kan andre reisende du treffer på din vei gi gode tips, og de som driver hosteller rundt om i landet har også ofte reist mye. Vi liker å rådføre oss med de vi treffer på vår vei. Dele opplevelser.

Hvordan finner du informasjon om stedet du skal besøke?

3 kommentarer:

 1. Lonely Planet-bøkene er gull på tur ja! Hadde med Southeast Asia on a Shoestring selv, og den var til god hjelp mange steder! Er ganske enkelt å få byttet til seg, eller kjøpt billige Lonely Planet bøker på hosteller eller bruktbokbutikker underveis og forresten. Vi gjorde det da vi reiste jorda rundt, og det funket bra. Selg den gamle eller bytt den med noen du treffer, og vips, så er du klart for neste destinasjon ;)

  Samme gjelder for vanlige bøker. Ta med deg et par, og bytt de ut på hosteller etter hvert som du leser dem. Er ofte mange engelske bøker å velge mellom, og jeg har faktisk funnet noen norske bøker noen steder og. :D

  SvarSlett
 2. Guidebøker er velgi kjekke ja :) Lonely Planet sine er jo veldig fine! Bruke de når vi var i Thailand. Ellers så går det mye med surfing på nettet, utrolig mye man kan finne der. Drar vi til et sted for første gang og med få dager til rådighet er det mest konsentrasjon rundt de typiske turiststedene..Så håper vi at vi får vende tilbake og utforske mer ukjente skatter :)

  Sv: Bra filmtrailerne falt i smak ;) Ja mye spennende som kommer fremover! Vi skal se Melancholia på kino i kveld, gleder meg :)

  SvarSlett
 3. Hamaca: Ja vi merket at man kunne bytte til seg litt av hvert på hostellet! Genialt! Så slipper man å drasse på utleste bøker, uten å ha noe nytt og lese på. Tenkte ikke at det samme gjaldt guidebøker, men skal helt klart ta tipset til meg :)

  Martaiik: Ja helt klart blir turistattraksjonene prioritert førte gang i ny by med kort tid, det er mye fint i de :) Også er det så sjarmerende å finne en bortgjemt liten lokal restaurant oppi det hele :)

  SvarSlett