onsdag 1. desember 2010

Interrail, Rute 1

Vi hadde Global Pass med 22 dagers gyldighet og ruten ble følgende:


Trykk på byen for å lese mer om den.

Jeg hadde lenge misunnet pappa som alltid har hatt så gode minner og historier fra sine interrailer som ungdom, og lenge tenkt at dette var noe jeg også ønsket å prøve. Etter flere charterferier med familien og etterhvert på egenhånd, ble ønsket om en annerledes ferie sterkere. Jeg hadde lyst til å reise, utforske og oppleve. Da jeg fant kjæresten som hadde samme ønsker ble det fort til at vi dro på flere storbyferier sammen. Vi ble hekta og fant ut at vi også ville prøve en interrail til tross for at vi ikke kjente noen andre på vår alder som hadde testet dette. Flere uker med mange fantastiske storbyer i Europa kunne jo ikke være noe annet enn en drøm! Og en drøm ble det!


Vi startet med et Europakart og ringet rundt storbyer vi alltid har drømt om å utforske, vi fant fort ut at det var en del og bestemte oss bare for å kjøpe flybilletter til en av storbyen til en rimelig penge med Norwegian. Vi kjøpte oss en guidebok for Europa og satte oss på flyet. Ruten ble til etterhvert, vi fikk inspirasjon fra andre interrailere og ble faktisk overrasket hvor mange av dem det er der ute! Togturene gikk som en drøm med vin og latter. I hver by undersøkte vi hvilke ruter som gikk til en storby og hvor lang tid det tok dit, vi valgte veier hvor togtiden ikke var alt for lang og fikk dermed mer tid i hver by og mindre tid på toget. Dette var også litt av grunnen til at vi fløy ned til vår første destinasjon. Det var magisk å reise på tvers av landegrenser og virkelig se hvor fantastisk Europa er. Du merket godt hvor ulik alle landene var og vi koset oss maks under hele turen. Dette er altså vår førte rute og den kan jeg med hånden på hjerter si at passer utmerket for alle førtegnagsinterrailere så vel som de erfarne!

Follow Kjærester på tur

2 kommentarer:

  1. Åh, så spennende! Har en drøm om interrail jeg og! =) Hvor lang tid brukte dere? Og ble det veldig dyrt? Hvor likte dere dere best?

    SvarSlett
  2. Kan anbefale Interrail på det sterkeste! Det gir helt uforglemmelige opplevelser, du treffer spennende mennesker, får se byer på nye måter og merker hvor ulikt det er i Europa når du krysser landegrenen. Anbefaler deg å lese "Å reise med tog" og "Praktisk info", garanterer at det vil gi deg enda mer lyst. Vi førte ikke regnskap over turen, stort sett fordi vi hele tiden valgte rimelige overnattinger og ikke sløste rundt med dyre middager. Vi spiste likevel på restaurant hver dag, men til fornuftig pris. Av denne fornuftigheten fant vi ut at det ikke var poeng i å undersøke hvor mye penger vi brukte, det var så absolutt verdt det uansett! Men jeg kan anslå at vi brukte 15 000 kr pr. person på en 22 dagerstur da inkludert overnatting, reservasjoner, mat, togbillett og flyreiser. Vanskelig å velge et favoritter, hvert sted har sin unike sjarm.. ville ikke vært foruten noen av stedene.. men vi likte veldig godt Berlin, Paris, Barcelona og Amsterdam..

    SvarSlett